top of page
P1.png

LUONNE

Vanessa Feinbergiä ei olisi väärin kuvailla särmikkääksi persoonaksi. Piinkova poliitikko voidaan nähdä hyvin monella tapaa: muiden muassa rakastavana isoäitinä, kouluttautuneena uranaisena, lujaluontoisena rautarouvana tai vannoutuneena filantrooppina. Pyyteettömästä tai nöyrästä henkilöstä ei kuitenkaan ole kyse. Kalifornian vanhempi senaattori ei pelkää käyttää ovelasti herättämiään mielikuvia omien etujensa tavoittelussa - valtaa rakastamaan oppinut nainen osaa vedellä oikeista naruista häikäilemättömästi, eikä hän kykene näkemään sitä huonona asiana.

​

   Vanessalla on harvinaisen selkeä ymmärrys siitä, että Yhdysvaltain päiväpolitiikan armottomista arvovaltaväännöistä selviytyäkseen hänen on oltava valmis sekä totaaliseen sotaan ja häikäilemättömän ankaraan painostukseen että hienovaraiseen diplomatiaan ja asiallisen varovaiseen dialogiin. Ylitseen kopea nainen ei kutenkaan suvaitse käveltävän - hänen paikkansa on käskeä, ei mielistellä.

​

Senaattorin liikkeet ovat pitkälle harkittuja, ja tapa, jolla nainen käsittelee päivittäin kohtaamiaan ihmisiä on usein huomaamattoman petollinen ja ohjaileva. Kaiken kaikkiaan poliitikon manipulatiiviset, laskelmoivat ja jopa kaksinaamaiset liikkeet voitaisi niputtaa yhteen termillä machiavellismi. Niin kauan kuin riskit ja tappiot ovat hallittavissa, Vanessa on valmis tekemään mitä vain oman etunsa nimissä.

​

   Poliittiselta imagoltaan senaattori on tiukan linjan päättäjä, joka saavuttaa tavoitteensa, seisoi niiden tiellä kuka tai mikä tahansa. Äänestäjät pitävät Vanessasta, koska hän on tavattoman tehokas viemään esityksensä kaksikamarisen parlamentin halki. Pätevyydestä kielivä tehokkuus yhdistettynä vahvoihin verkostoihin, ihmisten häikäilemättömään ohjailemiseen, ilmiömäiseen retoriikkaan ja harkitusti rakennettuun julkikuvan ovatkin taanneet senaattorille kaudesta toiseen erinomaisen äänisaaliin hänen kotivaalipiiristään.

​

   Vanessa on kunnianhimoinen, mutta myös kiistattoman terävä-älyinen ja monimutkainen nainen, jonka todellisen minän ymmärtäminen ei ole läheskään niin helppoa kuin julkikuvan perusteella voisi olettaa. Huolitellusta ja asiallisesta ulkokuoresta huolimatta kyseessä on yllättävän intohimoinen persoona, sellainen, jossa rautaisen naisen lähipiiri näkee rakkautta, jopa suoranaista kiihkeyttä; ja vaikka senaattori onkin kaulaansa myöten Washingtonin valtapeleissä, quid pro quo -järjestelmissä ja juonitteluissa, löytyy hänestä myös mitä syvintä isänmaallisuutta - suloisenkitkerään loppuun asti.

​

"Politics has no relation to morals."

​

Vodyanova.gif
Vodyanova.gif
VodyanovaI.gif
JLC.gif
unknown (1).png

Machiavellismi oli alun perin Niccolò Machiavellin Ruhtinas -teoksessaan lanseeraama aatesuuntaus, jonka mukaan itsevaltiaan tulisi pyrkiä säilyttämään valtakuntansa  tasapaino voimapolitiikalla, joka ei menestykseen pyrkiessään kunnioita minkäänlaisia moraaliperiaatteita. Nykypsykologiassa machiavellistiksi kutsutaan henkilöä, jolla on taipuvainen häikäilemättömyyteen, taitavaan manipulointiin ja opportunistiseen käytökseen. Muita machiavellisteille ominaisia pirteitä ovat suunnitelmallisuus, petollisuus ja juonittelu. 

bottom of page